27 Ağustos 2014 Çarşamba

Bu Nasıl İş?: One Pot Pasta

Uzunca bir süredir denemek istediğim bir tarif vardı. 'One Pot Pasta', çevirmek gerekirse tek tencere makarnası. Blog alemine Martha Stewart'ın hediyesi olan bu tarif, makarnayı ve sosu ayrı ayrı pişirme, süzme ve buluşturma aşamalarını ortadan kaldırıyor. Gerekli tüm malzemeyi (su dahil) bir tencereye ekliyorsunuz ve makarna suyu çekene dek pişiriyorsunuz. Böylece hem makarnanın lezzeti süzülen suyla akıp gitmiyor, sosa müthiş bi kıvam katıyor, hem de makarna tüm sosu içine çekiyor. 

İlk başta tarifi deneme cesaretim pek yoktu açıkçası. Evde akşama yemek olmayan bir gün "deneyeyim; olmazsa kahvaltı yaparız" diye düşünerek yaptım. Sonuç? Oldukça başarılı! Çok lezzetli oldu, normal makarnaya göre daha lezzetli bile diyebilirim. Yapılışı da oldukça kolay, sadece pişerken çoğunlukla başında olmak gerekiyor o kadar. Ama en sonunda, yarım saatte müthiş lezzetli bir yemek hazırlamış oluyorsunuz :)

Ben tarifi Martha Stewart'ın sitesinden uyarladım. Tarifin ölçüleri kullanacağınız malzemeye göre değişiklik gösterebilir, örneğin ekleyeceğiniz suyu hem makarnanın çeşidini ve büyüklüğünü, hem de domateslerin salacağı suyu düşünerek eklemeniz gerekir. Ben yine de kullandığım ölçülerle bir tarif yazacağım ki fikir versin. 

Geniş bir yapışmaz tabanlı tencereye; yarım paket (250-300 gr.) yassı spagetti, 3 adet küp doğranmış salkım domates, bir küçük piyazlık doğranmış soğan, iki diş ince doğranmış sarımsak, bir adet ince doğranmış köz biber turşusu, bir kaç yaprak taze fesleğen, iki çay kaşığı kadar tuz, taze çekilmiş karabiber, bir çay kaşığı kekik ve 6-7 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Üzerine 4 su bardağı normal sıcaklıkta suyu ekleyin, kapağını kapatıp ocağın üstüne alın. Sürekli kontrol edip arada karıştırarak pişirmeye başlayın, bir süre sonra aşağıdaki gibi olacak:


Bundan sonra makarnanızın diriliğini kontrol ederek suyunu çekene dek pişirin. Dilerseniz parmesan veya kaşar rendesi ile sıcakken servis edin  

*Suyun yetmeme ihtimaline karşı eklemek için bir tarafta kaynar halde su tutmanızı öneririm, ben pişirme aşamasında yarım bardak kadar daha ekledim. 
*Kapağı kapalı tutun ki buharla üstte kalan makarnalar da pişebilsin. İki dakikada bir kontrol etmeniz ve karıştırmanız yeterli olur.

Çok kolay, lezzetli ve doyurucu bir tarif. Bence hemen yapın! Hadi koşun koşun!


4 yorum:

yeş dedi ki...

saat 10 dan sonra yemek yazısı yayınlamayı yasaklıyorum.

fayton dedi ki...

anaaamm bunu kesin yapicığım ahahha karbonhidrat ve sebzeler yepparaaa ahahahha

İngilizce Gramer Kılavuzu dedi ki...

Blogu çok boşladınız hanımlaar :D

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.